Home Δυτική αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

0
0

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, όπου η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου στις ομάδες αυξημένου κινδύνου μπορεί να γίνει μέσω του ΚΕΠ Υγείας.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν µε το Εθνικό Πρόγραµµα Εµβολιασµών ο αντιγριπικός εµβολιασµός πρέπει να εφαρµόζεται συστηµατικά και κατά προτεραιότητα σε άτοµα που ανήκουν σε συγκεκριµένες οµάδες αυξηµένου κινδύνου.

Οι ενήλικες κάτοικοι και δημότες του δήμου που ανήκουν στις ομάδες αυξηµένου κινδύνου, εφόσον επιθυµούν να εµβολιαστούν, µπορούν να εξυπηρετηθούν για τη συνταγογράφηση του εµβολίου από το ΚΕΠ Υγείας του δήµου Αγίας Βαρβάρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

  • στο ΚΕΠ Υγείας, στo τηλέφωνο 210.5690436 (8 πµ -12µ) και στο 690 6045 956 (8 πµ-4µµ) δίνοντας το ονοµατεπώνυµο, το ΑΜΚΑ και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • σε φαρµακείο της πόλης που συνεργάζεται µε το ΚΕΠ Υγείας του δήµου για τη συνταγογράφηση του εµβολίου. Μόλις ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση από τον ιατρό, θα λάβουν κλήση ή ενηµερωτικό sms στο κινητό για να παραλάβουν τη συνταγή από το ΚΕΠ Υγείας (οδός Σερίφου 2) ή από το συνεργαζόµενο φαρµακείο.

Τα µέλη των ΚΑΠΗ, για τη συνταγογράφηση του εµβολίου από τους εθελοντές ιατρούς, µπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στα ΚΑΠΗ, 210.5690075 (Α ΚΑΠΗ), 210.5691161 (ΚΕΦΑ), και 210.5696511.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

1. ‘Ατοµα ηλικίας 60 ετών και άνω (τα µέλη των ΚΑΠΗ εξυπηρετούνται και από στα ΚΑΠΗ του ∆ήµου).

2. Ενήλικες µε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήµατα:

  • Χρόνια νοσήµατα αναπνευστικού, όπως άσθµα, χρόνια αποφρακτική πνευµονοπάθεια.
  • Καρδιακή νόσο µε σοβαρή αιµοδυναµική διαταραχή. Ανοσοκαταστολή (κληρονοµική ή επίκτητη).
  • Μεταµόσχευση οργάνων και µεταµόσχευση µυελού των οστών. ∆ρεπανοκυτταρική αναιµία (και άλλες αιµοσφαιρινοπάθειες).
  • Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο µεταβολικό νόσηµα.
  • Χρόνια νεφροπάθεια.
  • Χρόνιες παθήσεις ήπατος.
  • Νευρολογικά -νευροµυϊκά νοσήµατα.
  • Σύνδροµο Down

 

3. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες και θηλάζουσες.

4. Άτοµα µε νοσογόνο παχυσαρκία (∆είκτη Μάζας Σώµατος >40Kg/m2)

5. Ατοµα που βρίσκονται σε στενή επαφή µε παιδιά µικρότερα των 6 µηνών ή φροντίζουν ή διαβιούν µε άτοµα µε υποκείµενο νόσηµα, που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

6.Κλειστοί πληθυσµοί, όπως προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές (σχολείων, στρατιωτικών και αστυνοµικών σχολών, ειδικών σχολείων κλπ.), νεοσύλλεκτοι, ιδρύµατα χρονίως πασχόντων και µονάδες φιλοξενίας ηλικιωµένων, καταστήµατα κράτησης.

7. Εργαζόµενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, λοιποί εργαζόµενοι, φοιτητές επαγγελµάτων υγείας σε κλινική άσκηση) και σε κέντρα διαµονής προσφύγων-µεταναστών.

8. Άστεγοι.