Home Πετρούπολη 8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡ.: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΗ!
8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡ.: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΗ!

8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡ.: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΗ!

0
0

Διαμαρτυρία γονέων στο 8ο Δημοτικό Πετρούπολης για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο τους.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι γονείς του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης μετά το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που συνέβη έξω από το σχολείο τη Δευτέρα 28/5, με δύο ανήλικα αδέλφια, όπου οδηγούσαν παράνομα το αυτοκίνητο του πατέρα τους.

 

Έκδηλη ήταν η αγωνία, των λίγων ωστόσο, γονέων που παρευρέθηκαν σε αυτή τη διαμαρτυρία. Είναι θέμα χρόνου, μας είπε ένας πατέρας πότε θα συμβεί το κακό…

Και ο λόγος, όπως μας εξήγησε, είναι ότι το ατύχημα με τα δύο ανήλικα αδέλφια δεν είναι το πρώτο, αλλά το τρίτο που έχει συμβεί… Όπως είπαν οι γονείς λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει, μεγάλη κλίση της οδού Ακροπόλεως όπου βρίσκεται η είσοδος του Σχολείου, είναι πολλά τα περιστατικά με τα αυτοκίνητα που γλίστρησαν, ξέφυγαν της πορείας του, έχασαν κάποια μέτρα κατά το ξεκίνημά τους.

Μάλιστα πριν τρία χρόνια σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μία ηλικιωμένη, που είχε έρθει να πάρει τα εγγόνια της, λύθηκε το χειρόφρενο, κύλησε και καρφώθηκε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα που είναι τοποθετημένο μπροστά από την πόρτα του σχολείου.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Το πρόβλημα όμως δεν ξεκινάει από την ανωφέρεια του δρόμου, αλλά από τα αυτοκίνητα που φτάνουν έξω από την πόρτα του σχολείου. Δεν είναι υπερβολή, όπως μας είπαν, το φαινόμενο με τα αυτοκίνητα που παρανόμως φτάνουν έξω από το σχολείο και τα μικροατυχήματα που συμβαίνουν να είναι καθημερινό.
Ακριβώς την επόμενη ημέρα ηλικιωμένος πάρκαρε ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα και μόλις πήρε τα εγγόνια του ξεκίνησε να φύγει παρόλο που στο οδόστρωμα υπήρχαν άλλοι μαθητές.

«Μα οι ίδιοι οι γονείς είναι κυρίως αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα», μας είπε η σχολική τροχονόμος που ήταν παρούσα στη διαμαρτυρία. Παρανομούν μπαίνοντας ανάποδα στο δρόμο από τις δύο άλλες αφύλακτες εισόδους στην Ακροπόλεως για να αφήσουν ή να πάρουν στο σχόλασμα τα παιδιά τους θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους μαθητές. «Από μένα που βρίσκομαι στην συμβολή με την οδό Ηφαίστου δεν περνούν. Παρανομούν όμως και μπαίνουν από την οδό Αρκαδίας ανάποδα ή ανάποδα στην Ακροπόλεως από την Ηρακλέους», τόνισε η σχολική τροχονόμος που χαριτολογώντας είπε «μόνο που δεν μου λένε να κάνω άκρη για να περάσουν».

Έτσι εξηγείται και το γεγονός της μικρής συμμετοχής στη διαμαρτυρία. Πως είναι δυνατόν κάποιος να διαμαρτύρεται για μία παρανομία που κάνει ο ίδιος. Σιγά μη θέλει να ξεβολευτεί…

 

 

ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

«Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η πρόσβαση τον μαθητών προς και από το σχολείο να γίνεται με ασφάλεια», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μάρθα Δελτούζου.
«Ζητάμε να κλείνει ο δρόμος μίση ώρα κατά την προσέλευση και μισή ώρα κατά την αποχώρηση των μαθητών», πρότεινε, ενώ μία άλλη μητέρα πρόσθεσε «ο δρόμος δεν έχει πεζοδρόμιο.  Θα μπορούσε να κατασκευασθεί ένα πλατύ πεζοδρόμιο και να υπάρχει μία στενή διέλευση για τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων».

Για αυτά, αλλά και άλλες προτάσεις που μπορεί να γίνουν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων όπως είπε έχει ενημερώσει τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Κακαβά, ο οποίος έχει αποταθεί στην τροχαία, της οποίας ειδικό κλιμάκιο θα κάνει αυτοψία του χώρου ώστε να δοθεί η λύση που ζητούν οι γονείς.
Είναι σίγουρο πως μέχρι να γίνει αυτό η αγωνία συνεχίζεται τουλάχιστον για τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία και όλοι μαζί ευχόμαστε να μην προλάβει η κακιά ή ώρα…